Brezplačne stvari v Istanbulu

Istanbul je mesto, kjer najdete ogromno zgodovine in kulture na enem mestu in malo je mest, kjer je na enem prostoru zbrano takšno število zanimivih zgradb, palač, mošej in drugih znamenitosti.

Kljub temu, da je večina glavnih znamenitosti Istanbula plačljivih, pa lahko še vedno najdete kar nekaj svari, ki so brezplačne.

Mošeje

Obisk vsake mošeje je brezplačen, tako da si jih lahko ogledate kolikor želite. Brezplačne niso mošeje, ki so bile spremenjene v muzej, tako kot je znana Aya Sofiya. Ostale pa so brezplačne in si jih lahko mirno ogledate na svojem izletu po Istanbulu. To so Modra mošeja, Sulejmanova mošeja, Nova mošeja pri motu Galata in številne druge po mestu.

Parki in vrtovi

Kot v vsakem tako velikem mestu je tudi v Istanbulu veliko število parkov, ki so lepo urejeni in lahko v njih preživite nekaj časa (da se ohladite od vročine, se spočijete, …). Parke najdete po celem Istanbulu, zagotovo pa ne boste zgrešili parka Gulhane pri Hipodromu v starem delu Istanbula.

Cerkve in bizantinski spomeniki

Kljub temu, da je večina bizantinskih cerkev bila spremenjena v mošeje, lahko še vedno najdete nekaj zanimivih spomenikov, ki jih lahko obiščete brezplačno. Zraven tega se po celem mestu nahajajo cerkve, kjer je vstop prav tako brezplačen.

Galerije

Umetnost je zelo pomembna v Istanbulu. Zaradi tega lahko najdete številne brezplačne galerije (za svoje delovanje imajo sponzorje in donatorje). Mnoge glaerije najdete na znameniti ulici Istiklal Cadesi ter v drugih delih mesta.

Zraven številnih znamenitosti Istanbula, ki so plačljive, lahko tukaj najdete tudi brezplačne stvari, ki si jih lahko ogledate, če imate čas, je slabovreme ali bi enostavno radi prihranili pri vstopninah.

Zgoraj najdete nekaj predlogov za brezplačne oglede v Istanbulu.

Novejše:

Starejše: