Vikend paket v Istanbulu

Istanbul je dandanes lahko bližje, kot si mislite. Veliko potovalnih agencij nudi različne možnosti ugodnih nastanitev v hotelih, hostlih ali penzionih, katere so povezane z letalskimi prevozi. Letite lahko iz Ljubljane ali iz Zagreba z Turkish Airlines. Torej si sestavite svoj vikend paket in gremo.

Za takšno turistično destinacijo kot je Istanbul se en sam vikend sliši zelo kratko. Vendar se da z malo iznajdljivosti, odličnimi povezavami podzemne železnice, avtobusov in trajektov preko bosporske ožine videti marsikaj. Največ namestitev najdete v okrajih Şişli, Beşiktaş, Fener in Eminönü. To so tudi najstarejši predeli mesta. Cene prenočišč so različne, malo pa se lahko tudi pobaranta.

V zgodovinskem delu mesta obiščite palačo Topkapi, mošejo in muzej Hagija Sofija, Modro mošejo, Sulejmanyevo mošejo. Na velikem Bazarju boste očarani nad vonji začimb ter dišav, barvami preprog, množico ljudi ter neizogibnih pogajanj med prodajalci in kupci. Oglejte si čudovite mestne parke, palačo Dolmabahce …

Da pa ne bo vse samo pri ogledu znamenitosti, predlagamo, da tudi preverite turške kulinarične specialitete, katere niso le zgolj kebab ali baklava. Naj na tem mestu predlagamo restavracijo Varka Antakya Lezzetleri ali vegetarijansko restavracijo Zencefil, oboje v predelu Bešiktaš. Na številnih trgih vam v čajnicah in kavarnah nudijo metin ali zeliščni čaj ter turško kavo.

Vikend paket v Istanbulu bo minil prehitro, vendar bo ostal v lepem spominu.
Booking.com